Mohyla M.r.štefánika / File Mohyla M R Stefanika Panorama Panoramio Jpg Wikimedia Commons : 25 отметок «нравится», 1 комментариев — livia ceresnova (@livcherry29) в instagram:

Mohyla M.r.štefánika / File Mohyla M R Stefanika Panorama Panoramio Jpg Wikimedia Commons : 25 отметок «нравится», 1 комментариев — livia ceresnova (@livcherry29) в instagram:. Jurkovič nie je iba autorom samotnej mohyly, ale je aj autorom myšlienky pochovať m. Štefánika a tří italských letců, kteří s ním tragicky zahynuli při pádu letadla poblíž bratislavy v květnu 1919. Štefánika #stefanik #mohyla #slovakia #architecture #october2017 #modraskalica». Jej autorom je dušan jurkovič. V roku 1919 tu bol pochovaný milan rastislav štefánik, neskôr monumentálny pamätník navrhol dušan jurkovič.

Päť rokov po smrti m. Mohyla sa vypína na kopci bradlo vo výške 543 m nad morom, nad brezovou a košariskami. Celá mohyla je postavená z bielýho travertínových blokov. Tragická smrť a pohreb m. Mohyla bola slávnostne odhalená 23.9.1928.

Mohyla Gen M R Stefanika 3d Warehouse
Mohyla Gen M R Stefanika 3d Warehouse from 3dwarehouse.sketchup.com
Rozhodla som sa totiž absolvovať rovnakú trasu, po ktorej kedysi kráčaval samotný štefánik. Mája 1919 za dosiaľ nevyjasnených okolností neďaleko bratislavy. Tragická smrť a pohreb m. Čistota architektonického prejavu je typická pre architekta dušana jurkoviča, ktorú zasadil do okolitého kraja. Štefánika som sa vybrala peši z jeho rodného domu v košariskách. Štefánika a troch talianskych letcov, ktorí s ním zahynuli, na bradle. Štefánika bol položený základný kameň pamätníka navrhnutého architektom dušanom jurkovičom. Je to naozaj monumentálna stavba na plošine vrcholu kopca, takže máte z nej výhľad na všetky strany.

Celá mohyla je postavená z bielýho travertínových blokov.

Nádherných lázeňských domů v luhačovicích) nad hrobem generála, vědce a politika m. Čistota architektonického prejavu je typická pre architekta dušana jurkoviča, ktorú zasadil do okolitého kraja. Štefánika a dvoch talianskych letcov. Generál štefánik tragicky zahynul 4. Mohyla je posledným miestom odpočinku generála dr. Je z nej čarokrásny výhľad na okolitý kopaničiarsky kraj a je viditeľná z ďalekého okolia. Mohyla sa nachádza na vrchu bradlo dominujúcom kraji svojou nadmorskou výškou 543 metrov, nad cestou medzi mestom brezová pod bradlom a košariskami. Slúži ako miesto posledného odpočinku slovenského generála milana rastislava štefánika a v súčasnosti je cieľom mnohých celonárodných stretnutí. Štefánika bol položený základný kameň pamätníka navrhnutého architektom dušanom jurkovičom. Štefánika a troch talianskych letcov, ktorí s ním zahynuli, na bradle. Charakteristická bielo sa skvúca terasovitá stavba so štyrmi obeliskmi. Štefánika som sa vybrala peši z jeho rodného domu v košariskách. Mája 1919 pri návrate do vlasti neďaleko ivanky pri dunaji.

Československá armáda mala vďaka úspešným diplomatickým krokom až 100 000 vojakov. R štefánika v dedinke košariská (iba 4 km od mesta brezová pod bradlom) sa nachádza zaujímavé múzeum. Mohyla milana rastislava štefánika sa nachádza na vrchu bradlo v myjavskej pahorkatine. Rozhodla som sa totiž absolvovať rovnakú trasu, po ktorej kedysi kráčaval samotný štefánik. Štefánika a dvoch talianskych letcov.

Mohyla M R Stefanika Pri Bratislavskom Letisku Planetslovakia Sk
Mohyla M R Stefanika Pri Bratislavskom Letisku Planetslovakia Sk from www.planetslovakia.sk
Mohyla sa nachádza na vrchu bradlo. Túto cestu tiež môžete využiť, aj keď ste prišli na brezovú autobusom. Národná kultúrna pamiatka mohyla m.r.štefánika (od roku 2009 zapísaná do zoznamu európskeho kultúrneho dedičstva) stojí na najvyššom vrchu myjavskej pahorkatiny pri meste brezová pod bradlom. Mája v brezovej a košariskách sa stali celonárodnou udalosťou. Štefánika bol položený základný kameň pamätníka navrhnutého architektom dušanom jurkovičom. Tragická smrť a pohreb m. Štefánika a dvoch talianskych letcov. Čistota architektonického prejavu je typická pre architekta dušana jurkoviča, ktorú zasadil do okolitého kraja.

Mohyla je posledným miestom odpočinku generála dr.

Štefánika a troch talianskych letcov, ktorí s ním zahynuli, na bradle. Mohyla je posledným miestom odpočinku generála dr. Milana rastislava štefánika na bradle, ktorá tvorí jeden z vrcholov mnohostrannej architektonickej tvorby dušana jurkoviča, je najvýznamnejšou pamiatkou mesta brezová pod bradlom. Mohyla byla postavena podle návrhu architekta dušana jurkoviče (autora např. Jesenná veterná prechádzka na bradlohudba: Štefánika som sa vybrala peši z jeho rodného domu v košariskách. Pamätné miesto, kde tragicky zahynul spoluzakladateľ čsr, významný vedec, generál milan rastislav štefánik s talianskou posádkou. Architektura čsr 7, 1948, s. Jurkovič nie je iba autorom samotnej mohyly, ale je aj autorom myšlienky pochovať m. Štefánika #stefanik #mohyla #slovakia #architecture #october2017 #modraskalica». Mohyla milana rastislava štefánika sa nachádza na vrchu bradlo (543 m.n.m.) v myjavskej pahorkatine, medzi mestom brezová pod bradlom a košariskami. Mohyla sa nachádza na vrchu bradlo dominujúcom kraji svojou nadmorskou výškou 543 metrov, nad cestou medzi mestom brezová pod bradlom a košariskami. Slouží jako místo posledního odpočinku slovenského generála milana rastislava štefánika a v současnosti je cílem mnoha celonárodních setkání.

Na mieste, kde sa jeho lietadlo smerujúce z talianskeho terstu zrútilo, postavili podľa návrhu národného umelca. Nádherných lázeňských domů v luhačovicích) nad hrobem generála, vědce a politika m. Jurkovič nie je iba autorom samotnej mohyly, ale je aj autorom myšlienky pochovať m. 25 отметок «нравится», 1 комментариев — livia ceresnova (@livcherry29) в instagram: Rozhodla som sa totiž absolvovať rovnakú trasu, po ktorej kedysi kráčaval samotný štefánik.

Pin On Photographic Diary
Pin On Photographic Diary from i.pinimg.com
Túto cestu tiež môžete využiť, aj keď ste prišli na brezovú autobusom. Mája 1919 pri návrate do vlasti neďaleko ivanky pri dunaji. Mája 1919 za dosiaľ nevyjasnených okolností neďaleko bratislavy. Československá armáda mala vďaka úspešným diplomatickým krokom až 100 000 vojakov. Čistota architektonického prejavu je typická pre architekta dušana jurkoviča, ktorú zasadil do okolitého kraja. Mohyla sa nachádza na vrchu bradlo. Je z nej čarokrásny výhľad na okolitý kopaničiarsky kraj a je viditeľná z ďalekého okolia. Slúži ako miesto posledného odpočinku slovenského generála milana rastislava štefánika a v súčasnosti je cieľom mnohých celonárodných stretnutí.

Československá armáda mala vďaka úspešným diplomatickým krokom až 100 000 vojakov.

Štefánika som sa vybrala peši z jeho rodného domu v košariskách. Štefánika bol položený základný kameň pamätníka navrhnutého architektom dušanom jurkovičom. Tragická smrť a pohreb m. Mohyla stojí na vrchu bradlo, nad obcou brezová pod bradlom. Architektura čsr 7, 1948, s. Slouží jako místo posledního odpočinku slovenského generála milana rastislava štefánika a v současnosti je cílem mnoha celonárodních setkání. Mohyla sa nachádza na vrchu bradlo dominujúcom kraji svojou nadmorskou výškou 543 metrov, nad cestou medzi mestom brezová pod bradlom a košariskami. Jej autorom je dušan jurkovič. Mohyla je 96 m dlhá a 70 m široká stavba. Je z nej čarokrásny výhľad na okolitý kopaničiarsky kraj a je viditeľná z ďalekého okolia. Päť rokov po smrti m. Celá mohyla je postavená z bielýho travertínových blokov. Jesenná veterná prechádzka na bradlohudba:

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama